Címlap

A BP-katasztrófa áldozatai előtt tiszteleg a Mélytengeri pokol

NRGreport | 2016.09.14. 13:05

A Mélytengeri pokol című film a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa áldozatai előtt tiszteleg – mondta a torontói filmfesztiválon (TIFF) bemutatott film főhősét alakító Mark Wahlberg.

Hat éve a Deepwater Horizon olajfúró toronynál bekövetkezett robbanásnak majdnem tucatnyi halálos áldozata volt, és a kiömlő nyersolaj rendkívül súlyos környezeti károkat okozott. A Mélytengeri pokol című film torontói vetítésén a BBC News szerdai beszámolója szerint a túlélő munkások egyike, Mike Williams is megjelent, akit Wahlberg alakított a produkcióban.

Wahlberg elmondta, hogy miközben akciófilmet látunk, az egész mégiscsak azokról az emberekről szól, akik életüket vesztették és akik a hősei voltak ennek a szörnyű drámának.

A színész a filmben tanácsadóként közreműködő Williamst "nagyon szerény emberként" festette le. "Csak a munkáját végezte és amit tudott, elkövetett, hogy segítsen másoknak a túlélésben. Én hősként tekintek rá, és úgy vélem, hogy rendkívül bátor volt mindazok alapján, amit tett" – hangsúlyozta Wahlberg.

A szereposztásban a fúrótorony igazgatóját Kurt Russell játssza, Jimmy Harrell és Gina Rodriguez munkásokat alakítanak, Andrea Fleytas és John Malkovich pedig a BP konszern befolyásos képviselőiként jelennek meg.

A svájci Transocean vállalat tulajdonában lévő, a BP által üzemeltetett olajfúró torony a louisianai partoktól 65 kilométerre kezdte meg a kísérleti olajkitermelést. A torony 2010 áprilisában felrobbant, és a tragédiának 11 halálos áldozta volt. A fúrótorony elsüllyedt, a nyersolaj pedig még 85 napon át ömlött az óceánba, amíg le nem tudták zárni a kutat.

A szereposztás érdekessége, hogy Kurt Russell nevelt lánya, Kate Hudson alakítja Mike Williams (Wahlberg) feleségét, aki a távolból, tévéjén figyeli a katasztrófa fejleményeit.

Hudson szerint a filmet rendező Peter Berg a történet emberi vonatkozásaira helyezte a hangsúlyt. A színésznő a felkészülés során Williams feleségével is találkozott.

"Ijesztő és tragikus volt, amit átéltek, majd súlyos poszttraumás stresszen mentek keresztül" – mondta Hudson.

"A közönség egy különösen megrázó, érzelmes történetet láthat, amely tiszteleg az életét vesztett 11 ember előtt" – fogalmazott Wahlberg a kanadai filmfesztiválon, amely vasárnap zárul.

A Mélytengeri pokol című filmet szeptember 29-től játsszák a magyar mozik.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.