Trading

Nem tűnik el a Tigáz

NRGreport | 2016.09.19. 06:46

A Tigáz Zrt. 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfele új gázszolgáltatóhoz kerül október 1-jén, de kapcsolatuk a társaságcsoporttal megmarad, a Tigáz-DSO Kft. a 11 megyére kiterjedő több mint 33 ezer kilométer hosszú gázvezeték-hálózatot továbbra is üzemelteti.

A Tigáz  közleményében kitért arra: a fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsolatban különösebb teendőjük nincs, az egyetemes szolgáltatói szerződésük a Tigázzal október 1-jével automatikusan megszűnik, és életbe lép az új szolgáltatóval a szerződés.

Szeptember 1-jéig a Tigáz minden ügyfelét tájékoztatta a szolgáltatóváltás folyamatáról, a többi között a végszámla kiállításáról és kifizetéséről, a nagycsaládos, valamint a védendő státuszú fogyasztókat érintő speciális részletekről, illetve a hátralékos fogyasztók teendőiről. A tájékoztatás kiterjedt a kikapcsolt fogyasztóknál a szolgáltatóváltást követő visszakapcsolás feltételeire, valamint a korábban kötött részletfizetési konstrukciók rendezésének módjára – idézte fel a társaság.

A Tigáz a szolgáltatóváltás után is biztosítja a fogyasztóknak a telefonos, a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati kiszolgálást a folyamatban lévő ügyek rendezésére 2016. december 31-éig változatlan formában, majd a megszokotthoz képest csökkentett rendelkezésre állással.

A Tigáz-DSO Kft. a 11 megyére kiterjedő több mint 33 ezer kilométer hosszú gázvezeték-hálózatot ezt követően is üzemelteti, így a hálózatra csatlakozó fogyasztók ellátásbiztonságáról ezután is gondoskodik – hangsúlyozta közleményében a cég.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.