Címlap

Két éve nem látott áttörés jöhet az olajcégeknél

NRGreport | 2016.09.23. 09:29

2014 óta nem látott beruházási ütemnövekedés jöhet a világ nagy olajcégeinél, állítja a BMI Research legfrissebb elemzése. Elsősorban független amerikai és az ázsiai olajipari cégek növelhetik beruházásaikat.

2017-ben mintegy 2,5 százalékkal nő az olajtársaságok beruházásra fordított költése,mint idén – számolt be a Bloomberg a BMI Research elemzéséről. Amennyiben az előrejelzés jó, akkor két éve nem tapaszalt növekedést látunk majd ezen a téren. Sőt, a BMI Research szerint 2018-ban még tovább gyorsulhat a beruházások növekedése, erre az évre már 7-14 százalékos növekedéssel számolnak. Az elemzőház szerint összegben kifejezve idén 444 milliárd dollárnyi beruházás valósul meg.

A jövő évi növekedésben elsősorban a független amerikai olajcégek, az ázsiai, jellemzően állami olajóriások, valamint az orosz kitermelők járhatnak élen, ellensúlyozva a globális nagy szereplők (Exxon, Total) folytatódó beruházáscsökkentéseit.

A BMI Research kitekintése jóval optimistább, mint a legtöbb nagy szervezet előrejelzése, az IEA például a múlt héten jelezte, hogy 2017-ben is folytatódhat az olajcégek beruházásainak visszaesése.

  NRGreport
Címkék
#beruházás   #IEA   #olaj   #olajipar  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.