Trading

Nagyot fejleszt a British Petrol Magyarországon

NRGreport | 2016.09.26. 11:04

A BP (British Petrol) 8 milliárd forint befektetéssel fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban 500 új munkahelyet hoz létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

A miniszter kiemelte: a fiatalok itthon maradásának lehetőségét, a versenyképes jövedelmet biztosító beruházáshoz a magyar kormány 1,9 milliárd forint támogatást nyújt.

Brian Puffer, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke hangsúlyozta: 2020-ig 500 magasan képzett új munkatársat alkalmaznak a szegedi szolgáltató központban. Emlékeztetett arra, hogy 2009-ben Budapesten hozták létre szolgáltatói központjukat, a magyar munkatársak elkötelezettsége, kiváló munkája alapján döntöttek a magyarországi fejlesztés mellett.

Elmondta, a szegedi helyszín mellett szólt a megfelelő üzleti környezet, az egyetem jelenléte, az autópályán történő könnyű megközelítés, valamint a jó együttműködés a helyi hatóságokkal.

Szijjártó Péter kiemelte: az Egyesült Királyság Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere, az 5. legtöbb beruházás innen érkezett az országba.

A miniszter hangsúlyozta: a BP mostani beruházása mutatja a magyar gazdaság fejlődésének dimenzióváltását, 2010-ben a magyar kormány az iparosítást, a munkahelyteremést tűzte ki célul, a sikeres stratégia révén jelenleg 4,3 millió ember dolgozik Magyarországon.

Kifejtette, új elvárás, hogy a munkahelyteremtésben a mennyiség mellett a minőségi szempontok is érvényesüljenek, minél több, magas hozzáadott értéket képviselő, kutatás-fejlesztés által vezérelt, innovatív munkahely jöjjön létre Magyarországon. Ezt az elvárást a szolgáltatóközpont-ágazat teljesíti, mert alapvetően fiatal, jól képzett, diplomás magyar szakembereket foglalkoztat versenyképes keresetek mellett – fejtette ki Szijjártó Péter.

A miniszter kitért arra, hogy Magyarországon 90 szolgáltató központ működik, 40 ezer magyar munkavállalót foglalkoztat, a szolgáltatóipar a beruházás ösztönzésben az autóipar után a legsikeresebb ágazat.

Szijjártó Péter szólt arról: az Európai Unió előtt álló történelmi kihívások között szerepel a britek kilépése. Szerinte a brit kilépés Európa számára gazdasági és politikai veszteséget okoz, magyar elvárás, hogy a kilépésről a tárgyalások kellő előkészítés után kezdődjenek. A tárgyalásokon a közép-európai érdeket érvényesíteni kell, azt, hogy a kilépő Nagy-Britannia és az Európai Unió között a kereskedelmi, gazdasági, befektetési kapcsolatokat a lehető legkevesebb tényező akadályozza, illetve megvédjék a Nagy-Britanniában dolgozó munkavállalók érdekeit – mondta.

Botka László, szegedi polgármester megköszönte a BP bizalmát, és kiemelte: egyetemi városként fontos számukra, hogy hosszú távon versenyképes karriert tudjanak adni a végzősöknek.

A szegedi polgármester elmondta: a városban több olyan projekt is fut, amelyek révén két éven belül több mint 30 ezer négyzetméter A-kategóriás iroda terület létesül. Hozzátette: az egyetemmel összefogva a közgazdasági karon a BP igényeinek megfelelő, speciális képzést indul.

Szeged kitörési pontnak tekinti a tudásalapú gazdaságot, az elmúlt egy évtizedben sikert értek el az IT-ipar és a szolgáltató központok betelepítésében – mondta Botka László.

A BP tájékoztatása szerint a budapesti és a leendő szegedi üzleti szolgáltató központjaik (GBS Europe) 13 nyelven nyújtanak széles körű szolgáltatás a vállalat ügyfeleinek egyebek közt pénzügy, számvitel, beszerzés, adó, humán erőforrás, tőzsdei kereskedés támogatása és ügyfélszolgálat területen. A budapesti központban a BP honlapja szerint több mint 1200 embert foglalkoztatnak.

  NRGreport
Címkék
#British petrol  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.