NRGreport
Menü

Ötödikbe kapcsolt a Tesla

Megtáltosodott a Tesla árfolyama hétfőn az elektromos autógyártó értékesítési adatai miatt. A Tesla az elemzők várakozásait meghaladó eladásokról számolt be.

Közel 5%-ot erősödött a Tesla részvényeinek árfolyama arra a hírre, hogy a vállalat 24 500 autót adott át a harmadik negyedévben, meghaladva az elemzők várakozásait. Ezek közül 25 185 gépkocsi ebben a negyedévben készült, amely 37%-kal jobb arány az előző időszak teljesítményénél.

Az elektromos autógyártó továbbra is 50 000 autót átadását tervezi a második félévben, amelyre Elon Musknak nagy szüksége van, hogy befektetőinek bizonyítsa, képesek az ígéreteket teljesíteni – az Equilor Befetetési Zrt. elemzői szerint.

Közben, a hagyományos autógyártók nem szerepeltek túl jól: a hétfői amerikai autóértékesítési adatokból kiderült, hogy a két nagy hazai gyártó, a Ford és a General Motors számai egyaránt visszaesést mutattak. A Ford 8,1%-kal kevesebb autót adott el, a GM értékesítései pedig 0,6%-kal csökkentek. Mind a két gyártó esetében a flottaeladások rontották a szeptemberi adatokat.

Forrás: NRGreport