Trading

Robottechnológia kapta idén a MET Innováció és Tehetség Díját

NRGreport | 2016.10.15. 09:00

A tudományos kutatást is előmozdító robotikai innovációiért és a tehetséggondozási gyakorlatáért a KUKA Robotics magyarországi leányvállalata nyerte el a MET Innováció és Tehetség Díját. Az elismerést a Figyelő Top200 gálán vette át a cég.

A KUKA Robotics intelligens termékei nemcsak az ipari robottechonológia piacát forradalmasítják, hanem felvértezik a cégeket a 21. század kihívásaira is, ezzel segítve sikeres és fenntartható működésüket. A KUKA mindentudó robotjai – az ipari felhasználás mellett – a tudományos kutatási és oktatási projektek hatékony eszközei is. A MET által díjazott vállalat ugyanakkor a tehetséggondozásra, a képzésre és a munkahelyteremtésre is kiemelt figyelmet fordít.

„A negyedik ipari forradalom az ajtóban topog, általa a robotika megkerülhetetlenné válik, és a jövő munkavállalóinak természetes lesz a robotok közelsége. A mai diákokat ezért már most meg kell ismertetnünk a robottechnológiával. Egyrészt a jövőben a cégünknek is szüksége lesz a hozzáértő munkaerőre, másrészt így készíthetjük fel a jövő munkavállalóit az új ipari forradalom feladataira. Ez a díj arra ösztökél bennünket, hogy még intenzívebben haladjunk a megkezdett úton” – mondta a díj átvétele után Orovica Szilárd, a KUKA Robotics Hungária ügyvezetője.

„A MET célja új termékekkel és gondolkodásmóddal forradalmasítani a piacot, és ezzel meghatározó piaci szereplővé válni. Pontosan ezt teszi az idei díjazottunk is, amely a robottechnológia terén alkot maradandót. Büszke vagyok, hogy ismét olyan vállalatnak adhatjuk a MET Innováció és Tehetség Díjat, amely jövőbe mutató, a kutatás-fejlesztést is nagyban segítő termékeivel és a tehetséges fiatalok felkarolásával egyaránt értéket teremt” – mondta Szabó Gergely, a MET Magyarország vezérigazgatója.

A MET idén második alkalommal adta át az Innováció és Tehetség Díjat, amellyel az újító szemléletet, a tehetségek felkarolását és oktatását ismeri el. A nyertest a társaság vezető munkatársaiból álló zsűri a Figyelő Top200 rangsorában szereplő vállalatok közül választotta ki. 2015-ben az NI Hungary Kft.-t és tehetséggondozó mentorprogramját díjazta a cég.

A MET az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata. A svájci központú cégcsoport az európai földgáz-, áram- és kőolajpiacok aktív szereplője. A MET a leányvállalatai révén 12 országban van jelen, 21 nemzetközi kereskedési ponton és 26 ország gázpiacán kereskedik. Jelentős végfogyasztói ügyfélkörrel bír Magyarországon, Horvátországban, Romániában és Szlovákiában.

 

  NRGreport
Címkék
#KUKA Robotics   #MET  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.