Trading

Hernádi: a Mol már másik ligában játszik

NRGreport | 2016.10.17. 08:19

Eljutottunk addig a pontig, hogy most már a Mol egy másik ligában játszik, a régióban a legstabilabb vállalattá váltunk, igazi nemzetközi vállalatcsoport lett a Mol, piacvezető pozíciókkal a régiónkban – mondta Hernádi Zsolt, a Mol-csoport vezetője az Origónak adott interjújában.

Hernádi az újságnak elmondta, a következő időszakban 4,5 milliárd dollárt fektetnek majd a vegyiparba, míg Magyarországon évente több mint 100 milliárd forint beruházást terveznek a meglévő kapacitásaik bővítésére. 

A cégcsoport terveiről beszélve szólt arról, hogy fenntartják a jól bevált kutatás-termelés és finomítás és kereskedelemre épülő integrált működést, hiszen a következő 10 évben ez marad a legfontosabb készpénztermelő motor. Megváltoztatják finomítói termékskálát: míg napjainkban 70 százalékot a motorikus üzemanyagok teszik ki, addig ezt 50 százalék alá fogják csökkenteni 2030-ra. Ezzel szervesen összekapcsolvaépítenek föl egy nagyon erős kémiai, vegyipari üzletágat. 15 év alatt 4,5 milliárd dollárt, körülbelül 1,2 ezer milliárd, azaz közel másfél billió forintot fektetnek be csak ide.

Ezek mellett teljesen új kiskereskedelmi üzletágat építenek fel. "Egy úton lévőnek szüksége lehet arra, hogy szolgáltatásokat vegyen igénybe, hogy felvegyen egy postacsomagot, vagy nagyobb mennyiségű árut tudjon vásárolni, ha már eleve autóval érkezik a helyszínre. De ez még csak a kezdet. Előre látható, hogy egy sor új, közlekedéssel kapcsolatos igény jelenik majd meg, amire választ kell adnunk. Közösségi autózás, elektromos közlekedés, fenntartható közlekedés: a Mol ezeken a pontokon akar majd belépni" – mondta az interjúban Hernádi Zsolt.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.