Trading

A megújulók piacán bővít Amerikában az E.ON

NRGreport | 2016.10.20. 13:20

Az E.ON arra törekszik az Egyesült Államokban, hogy megerősítse pozícióját az új létesítmények építése, a villamosenergia-adásvételi szerződések és az erőművi szolgáltatások területén – olvasható az energiacég közleményében. 

A vállalat éppen most kezdte meg a Radford’s Run Szélerőműpark építését az Illinois állambeli Macon megyében. 278 megawattos beépített kapacitásával a Radford’s Run lesz a második legnagyobb szélerőműpark Illinois államban, és ez már a harmadik beruházás, melyet az E.ON ebben az államban valósít meg. A vállalat közel 500 millió amerikai dollárt ruház be a Radford’s Run, korábbi nevén Twin Forks Szélerőműparkba. A beruházás várhatóan 2017 végén fejeződik be. A szélerőműpark egy körülbelül 90.000 lakosú várost képes ellátni elektromos árammal. Az összesen 139, egyenként 2 megawattos turbinákat a dán turbinagyártó, a Vestas szállítja. 

Az E.ON egy újabb hosszútávú szerződéssel biztosítja a megújuló energiaforrásból származó energia értékesítését a piacon. A Johnson & Johnson, az egészségügyi termékek világszerte legnagyobb gyártója a felét vásárolja meg annak az energiának, melyet az E.ON a 200 megawatt kapacitású Colbeck’s Corner Szélerőműparkban állít elő Texas északi részén. A Johnson & Johnson 12 évre szóló villamosenergia-adásvételi szerződést írt alá. A Colbeck’s Corner várhatóan a Johnson & Johnson áramfogyasztásának körülbelül 60 százalékát fogja biztosítani az Egyesült Államokban, világviszonylatban pedig a 25 százalékát. 

A Digital Realty, az adatközpontok, szerver elhelyezési szolgáltatások és az összekapcsolási megoldások egyik vezető szolgáltatója is aláírt egy tiszta energiaszolgáltatásra vonatkozó megállapodást, melynek keretében a Colbeck’s Corner Szélerőműparkból kap évente 400.000 megawattóra áramot. Ezzel annyi széndioxid-kibocsátást lehet megtakarítani, mintha 58.000 autó eltűnne az utakról.

Az E.ON nemrégiben erőművi szolgáltatásokkal bővítette megújulóenergia-portfólióját, és sikeresen lépett be a piacra az új szolgáltatással. A Lincoln Clean Energy (LCE) az E.ON Energy Servicest választotta eszközeinek kezelésére, valamint az erőművi kapacitások kiegyenlítésére az Amazon Wind Farm Texas létesítményénél Snyder mellett, Texas államban. A 253 megawattos szélerőműpark egy hosszútávú szerződés keretében a megtermelt áram 90 százalékát az Amazonnak értékesíti.

A Lincoln Clean Energy-vel kötött szerződés az E.ON Energy Services portfóliójának legújabb eleme. A múlt hónapban az E.ON a Novatus Energy-vel kötött szerződést, melynek értelmében az E.ON kezeli majd a vállalat három különböző államban üzemelő, összesen 700 megawatt kapacitással rendelkező négy szélerőműparkját. Az E.ON hét államban, illetve szinte valamennyi fontos átviteli rendszerirányító szolgáltatási területén kezel, tulajdonol vagy üzemeltet szélerőműparkokat. 

  NRGreport
Címkék
#E.ON  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.