Trading

50 ezer doboz sör volt az Uber önvezető kamionjának első fuvarja

NRGreport | 2016.10.26. 12:23

Hatásos tesztje volt az Uber által felvásárolt Otto önvezető kamionjának első fuvarja: 50 ezer doboz sört szállított ki az okoskamion.

Az Egyesült Államokban óriási probléma a humánerőforrás hiány a szállítmányozásban és logisztikában. Kamionsofőrből mindig hiány van, ráadásul nagyon nagy a fluktuáció, annak ellenére, hogy jól fizető állásról van szó: a munkavállalók elég nagy hányada az első hónapban felmond. Az amerikai kamionosok szervezete, az American Truckers Association adatai szerint jelenleg 48 ezer fős hiány van, ami 2024-re 175 ezer fősre duzzad. 

Ráadásul, ahogy terjed az online vásárlás, úgy növekszik a közúti fuvarozás telítettsége is – a trend még bőven emelkedőben van. Az Egyesült Államokban pedig a legtöbb áru valahol a szállítási folyamatban kamionra kerül. Ehhez tegyük hozzá, hogy a teherautók által okozott balesetek éves szinten 4 ezer ember halálát okozzák az USA-ban.

 Az Uber által felvásárolt Otto pont erre a problémára kínál megoldást önvezető kamionjaikkal: a Wired magazin videóján nyomon követhető az első szállítmány, amit egy okoskamionnal kiszállítottak – 50 ezer doboz Budweiser. 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.