NRGreport
Menü

Passzívházak és energiahatékony épületek konferencia Budapesten

Hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten november 25-én a Passzívházak és energiahatékony épületek szakmai konferenciát a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívház Magyarország (PHM) szakmai támogatásával - közölte a Passzívház Magyarország Egyesület.

A szakmai eszmecserét 2009 februárjában rendezték meg először, ezen a konferencián adták át az első magyar - Szadán megépült - passzívház minősítési tanúsítványát.

A hagyományokat követve a mostani konferencián is új magyar passzívházakat, energiahatékony épületeket ismertetnek a tervezők,  emellett gyártók és forgalmazók is bemutatják innovatív termékeiket, passzívház-komponenseiket.

A tájékoztatás szerint a passzívház-technológia jelenleg az energiahatékony és fenntartható építés csúcstechnológiáját képviseli. A passzívházak a hagyományos építési technológiával létesült épületek energiamennyiségének a töredékét igénylik. Kivitelezésük nem feltétlenül igényel többletköltséget a hagyományos építési metódus költségeihez viszonyítva. 

A konferencia célcsoportja: építészek, épületgépészek, szakági mérnökök, egyetemi hallgatók, építőanyag gyártók és forgalmazók, építőipari cégek, kivitelezők, de a rendezvény nem csak a szakmának szól. A gyakorlati tapasztalatok ismertetése révén az előadók hasznos információkkal szolgálhatnak a potenciális építtetők, a közintézmények fenntartói, az ingatlanfejlesztők és beruházók számára is. 

A tanácskozást megelőzően nyílt napokat rendeznek, jó néhány magyarországi passzívház kinyit a látogatók előtt - tájékoztatott a szakmai szervezet.

Forrás: MTI