NRGreport
Menü

Kérészéletű lesz a nagy olajrali?

Az amerikai könnyűolaj kurzusa a keddi kereskedésben közel 6%-ot emelkedett, miután piaci hírek szerint egyes OPEC tagok a november 30-i ülés előtt a közös megállapodást forszírozzák.

Az olajexportáló szervezet tagjai a még szeptemberi, szóbeli megállapodást próbálják csoportszinten elfogadtatni és egységes fellépést elérni, de egyes kitermelők –Líbia, Nigéria, Irán – ennek ellenállnak. A WTI árfolyama így 5,8 százalékot emelkedett a keddi kereskedésben, míg a Brent árfolyama is erősödött, kisebb mértékben ugyan.

Szakértők szerint az olaj áremelkedése összefüggésben van a Donald Trump választási győzelmével, melyre a nyersanyagpiac egésze nagyon pozitívan reagált.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzői továbbra is tartják álláspontjukat, mely szerint a szeptemberi megállapodás elsősorban a piaci intervencióról szólt, tényleges lépések kevésbé valószínűek. Emiatt az olajár rövidtávon is korrigálhat, kérészéletű lehet a rali.

Forrás: NRGreport

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »