Fenntarthatóság

Trump szerint mégis van közünk a klímaváltozáshoz

NRGreport | 2016.11.23. 08:43

Donald Trump, leendő amerikai elnök kedden találkozott a New York Times újságíróival, akikkel a kül- és belpolitikai kérdések mellett a klímaváltozásról és a párizsi klímaegyezményről is beszélgetett. 

Trump a kampányában végig határozottan tagadta, hogy az emberi tevékenységnek köze lenne a globális felmelegedéshez, és kitartott amellett, hogy amennyiben elnökké választják, felmondja az Egyesült Államok részvételét a megállapodásban. 

A The New York Times munkatársaival folytatott beszélgetés során azonban már arról értekezett, hogy az embereknek mégis csak van közük a felmelegedéshez, és nyitottnak mondta magát a klímaegyezmény megvizsgálására is. "Nagyon közelről figyelem a dolgokat, nyitott vagyok ebben a kérdésben, s úgy gondolom, hogy van kapcsolat az emberi tevékenység és az éghajlatváltozás között"- szögezte le Trump. De hangsúlyozta azt is, hogy "meg kell vizsgálni, hogy ez az egyezmény mennyibe kerül az amerikai vállalatoknak és milyen következményekkel járhat az amerikai versenyképességre. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.