Vállalatok

Felrobbant az Eni olajfinomítója

NRGreport | 2016.12.02. 07:23

Robbanás történt az Eni olasz energiaipari cég egyik észak-olaszországi finomítójában – közölték csütörtökön a hatóságok, hozzátéve, hogy a balesetben nem sérült meg senki, a helyieket viszont arra kérték, hogy további intézkedésig ne menjenek ki az utcára.

Helyi médiajelentések, köztük a La Stampa és az Il Giorno című olasz napilapok tájékoztatása szerint a Milánótól nagyjából 60 kilométerre délre lévő Sannazzaro de’ Burgondiban lévő üzem lángra kapott a robbanást követően. A közösségi médiában közzétett fényképeken látni lehet a finomítóból gomolygó sűrű fekete füstfelhőt.

Az önkormányzat szerint a történtek pillanatnyilag nem jelentenek veszélyt a helyi lakosságra, de arra kértek mindenkit, hogy maradjon otthon vagy keressen menedéket a legközelebbi zárt helyen. A tűzoltóság már a helyszínre vonult, továbbá értesítették a történtekről a polgári védelmet, valamint az egészségügyi és biztonsági hatóságokat is.

Az Eni egyelőre nem kommentálta a balesetet, de közölte, hogy rövidesen kiad egy sajtóközleményt – írta a Magyar Nemzet Online.

  NRGreport
Címkék
#Eni   #olajfinomító   #Olaszország   #robbanás  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.