NRGreport
Menü

Teljesen átáll a megújulókra a Google

Marc Oman, a Google globális infrastruktúráért és energiafelhasználásért felelős vezetője bejelentette, hogy a világ legnagyobb internetes cége 2017-től kizárólag megújuló energiaforrásokat használ majd működéséhez - írja a 444.hu a Guardian alapján. 

A vállalás pontosan azt jelenti, hogy a Google éves szinten annyi megújuló forrást vásárol, amely megegyezik a működéshez használt villamosenergia mennyiségével. A cég egyébként eddig is a legnagyobb megújuló felhasználó volt a világon, tavaly a teljes kapacités 44 százaléka származott nap- és szélerőművekből és összesen 5,7 terawatt órányi megújuló energiát hasznáét fel a vállalat. 

Oman szerint a teljes átállás nem egy marketingfigés, hanem üzletileg is ez éri meg legjobban a cégnek, hiszen a nap- és szélenergia árának esése miatt jelenleg ez a leggazdaságosabb megoldás. A cég ugyanakkor keresi az egyéb alternatív és folyamatosan elérhető energiaforrásokat, sőt a nukleáris energiától sem zárkózik el, amennyiben az fenntartható, biztonságos és gazdaságos - írja a lap

Forrás: 444.hu