Trading

Újabb piacokon jelent meg a MET Csoport

NRGreport | 2016.12.13. 10:06

Tovább terjeszkedik Európában az energiakereskedő MET Csoport. A Spanyolországban alapított leányvállalat elsősorban ipari ügyfeleknek ad el földgázt, 2017. január elsejétől 2 terawattóra (TWh), vagyis közel 200 millió köbméter földgáz leszállításával.

Spanyolországban indította el legújabb leányvállalatát a MET Csoport. A MET International, a cégcsoport nyugat-európai kereskedelmi központja már korábban is jelent volt a spanyol gáz-nagykereskedelmi piacon. A madridi központú MET Energía España növekedési stratégiájának részeként – az ipari ügyfelek gázzal való kiszolgálása mellett – a helyi LNG- (cseppfolyós földgáz) és villamosenergia-piac lehetőségeit is feltérképezi majd – áll a MET közleményében.

A MET España-t a spanyolországi energiapiacon több évtizedes tapasztalattal rendelkező José Carlos Losada irányítja. A vezérigazgató a cégalapítás kapcsán elmondta: „Nagy lehetőségeket látunk a dél-európai energiapiacon, ahová elsőként a földgáz-kereskedelmi tevékenységünket terjesztjük ki. A MET a helyi nagyvállalatok által uralt energiapiac középső szegmensébe kíván betörni, mind upstream, mind downstream területeken. Mivel a spanyolországi Európa egyik legnagyobb és egyben legjelentősebb gázpiaca, a MET megjelenése az Ibériai-félszigeten kiemelten fontos lépés az európai piacvezető pozíció elérésében.”

A magyar alapítású, svájci központú MET Csoport a spanyol cég mellett nemrég Ukrajnában is irodát nyitott, amely a földgáz mellett a villamosenergia- és az olajpiacon szintén aktív lesz. A társaságnak így már 12 országban van leányvállalata. A 26 ország gázpiacán és 19 nemzetközi kereskedési ponton tevékenykedő cégcsoport jelenleg 16 milliárd köbméteres, évről évre növekvő gázportfólióval rendelkezik az európai gázpiacokon.

Legutóbb – 2015 őszén – Oroszországban és Törökországban alapított leányvállalatot a MET Csoport, amely ezzel keleti irányban terjeszkedett. A török jelenlét az alternatív energiaforrások felkutatásában, új piacok elérésében segíthet, és rendkívül hasznos az oroszországi energiatermelő cégekkel kiépített kapcsolat is.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.