Trading

Rendkívüli közgyűlést tartott az INA

NRGreport | 2016.12.20. 08:29

Az INA horvát olajipari vállalat rendkívüli közgyűlését tartott hétfőn, amelyen négy évre megválasztotta a horvát vállalat felügyelőbizottságának (fb) tagjait – közölte az INA az MTI-vel. A közgyűlésen a részvényesek 97,84 százaléka volt jelen.

A rendkívüli közgyűlésre azért volt szükség, mert a fb tagjainak lejárt a mandátuma.

A horvát állam, mint részvényes javaslatára a közgyűlés az INA felügyelőbizottságába további négy évre meghosszabbította Dario Cehic, Luka Burilovic és Damir Vandelic mandátumát. A magyar tagok közül új tagnak választották Simola Józsefet és Uzsoki Lászlót, az fb tagja maradt a következő négy évre is Molnár József, Ferencz I. Szabolcs és Horvát Ferenc.

A közgyűlés módosításokat hajtott végre az alapszabályban és döntött a vállalat tevékenységének bővítéséről.

Az INA horvát olajipari vállalat szeptemberben kiadott jelentése szerint a cég kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) az egyszeri tételek nélkül 1,57 milliárd kunát tett ki az első kilenc hónapban.

Az INA az első kilenc hónapban egy évvel korábbinál 26 százalékkal kevesebb, 11 milliárd kuna (452 milliárd forint) nettó bevételt könyvelt el. A nettó nyereség egyszeri tételek nélkül 457 millió kuna (18,7 milliárd forint) volt, ami 1 millió kunával több, mint tavaly ugyanebben az időszakban volt.

Az INA 49,08 százaléka a magyar Mol olaj- és gázipari vállalaté, 44,84 százaléka a horvát államé.

  NRGreport
Címkék
#Horvátország   #INA   #Mol   #olajipar  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.