NRGreport
Menü

Bevásárolt a Total Brazíliában

A francia Total SA energiacég 2,2 milliárd dollár értékben termelői és finomítói vagyonelemeket vásárol a brazil Petrobrastól, a két cég októberben bejelentett stratégiai szövetsége részeként - írja a Oil&Gas Journal.

Az ügylet egyik része a Santos-medencében a Iara olajmező két, jelenleg is fejlesztés alatt levő területére, valamint a már termelés alá vont Lapa-mezőre vonatkozik. A Total ezen kívül visszagázosító kapacitásokat vásárolt a Bahia LNG terminálban, valamint 50 százalékos részesedést szerzett két erőműben is Bahia államban. 

A két vállalat azt is bejelentette, hogy közösen fejlesztik a mélytengeri olajkitermelési kutatásokat, a magas szén-dioxid tartalmú tározók építését, valamint a digitális földtani adatkezelés területén is együttműködnek. 

A Total és a Petrobras összesen 19 konzocriumban vannak jelen világszerte, az upstream és a downstream szegmensben egyaránt. Közösen termelnek ki például a Mexikói-öbölben, Nigériában és Bolíviában, valamint közösen üzemeltetik a Bolívia és Brazília közötti gázvezetéket is - írja a lap