NRGreport
Menü

Uber riválissal áll elő a Volkswagen

A Volkswagen egy teljesen elektromos meghajtású, automatizált kisbusz koncepciójával rukkolhat elő a Detroiti Autószalonon januárban - erről a német autógyártó számolt be közleményében.

Az ID modellcsaládba tartozó új jármű a tervek szerint teljesen elektromos meghajtású lesz, nagy belső térrel rendelkezik majd és egyszeri töltéssel képes lesz nagyobb távolság megtételére úgy, hogy emberi beavatkozást nem igényel majd az útja során. A koncepciót két elektromotorral szerelik és összkerékhajtású lesz – írta a Portfolio.hu.

A tervek szerint az ID modellcsalád legújabb koncepciója később a tömeggyártásban is megjelenhet, a nemrég bemutatott Moia divízió flottájában megjelenhet egy olyan jármű, amelynek károsanyag-kibocsátása helyben zéró és hozzájárulhat ahhoz, hogy a németek felvegyék a versenyt az Uberrel és a többi közösségi utazásmegosztóval.

Az új modellel a VW közelebb kerülne ahhoz a célkitűzéshez, hogy 2025-ig 30 akkumulátorral szerelt elektromos járművet dobjanak piacra, amelyek az adott évi értékesítés 25 százalékát adnák már.

Forrás: Portfolio.hu