NRGreport
Menü

Ünnepi kereskedésben száguld a Mol

Ünnepi hangulatban zajlik a kereskedés a főbb piacokon, a pesti börzén is egy nagy sztori uralja a piacot: az INA Mol-papírokra tett ajánlata. A Mol részvényei erős emelkedéssel reagáltak a hírre.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója, a BUX a régióban felülteljesítőként 0,8 százalékos emelkedésben volt 27-én, nyitást követően. Ez elsősorban a Mol 3 százalékos erősödésének köszönhető. A növekedés hajtómotorja a hír, mely szerint a horvát kormány visszavásárolja a Moltól az INA-ban meglévő 49 százalékos részesedését. A hírek szerint azután döntöttek az INA-részvények visszavásárlásáról, miután értesültek arról, hogy a Mol megnyerte a horvát állammal szembeni döntőbírósági eljárást.

Horvát sajtóhírekből már lehetett tudni a Mol és a horvát kormány között folyó nemzetközi választottbírósági ügy eredményéről, melyről most a Mol közleményében részletesen is beszámolt. A horvátok vesztegetésre, társaságirányításra és a 2003-as évi részvényesi megállapodás állítólagos megszegésére vonatkozó valamennyi kérelmét elutasította a bíróság – írta a Portfolio.hu.

Forrás: NRGreport, Portfolio.hu