NRGreport
Menü

Jól járhat a Mol az INA-kivásárlással

Alapvetően kedvező lehet a Mol számára, ha sikerülne a horvát kormánnyal kedvező vételár mellett megegyezni az INA cégben lévő 49 százaléknyi tulajdonrész kivásárlásáról - mondta Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázipari szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: ez esetben a Mol jobban tudna koncentrálni a meglévő üzleteire, a befolyt vételárat pedig újabb profitábilis befektetésekbe forgathatná.

Pletser Tamás emlékeztetett: a nemzetközi döntőbíróság a Molnak adott igazat a horvát kormánnyal szemben, és kimondta, nem bizonyítható, hogy 2009-ben korrupció történt, amikor a Mol megvásárolta az INA-részvényeket, továbbá a horvát kormány megszegte a privatizációs szerződést; mindez komoly károkat okozott a Molnak.

Elmondta: a botrány korábban többször is megtépázta a Mol-részvények árfolyamát, az utóbbi hírek hatására élénkebb az érdeklődés a papírok iránt, a befektetők bíznak a megegyezésben, ami adott esetben kedvező forgatókönyvet, feltételrendszert jelenthet a Mol számára.

Forrás: MTI