NRGreport
Menü

Már most veri a Future Faraday autója a Teslákat

A két hete végződött Las Vegas-i CES-en mutatta be első elektromos autóját az amerikai-kínai Faraday Future​. A Statista.com infografikájából kiderül, hogy az autó egy fontos mutatóban felülmúlja vetélytársait. 

A Las Vegasban megtartott CES vásár egyik sztárja volt a FaradayFuture  FF91-re keresztelt első modellje. Bár a sorozatgyártás nem indult el, a gyértó téjékoztatása szerint több mutatóban is veri a piacon már kapható modelleket, így a Tesla kocsijait is. Az FF91 például 2,39 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás sebességre, ezzel 0,011 másodperccel gyorsabb, mint a Tesla S Model típusa. 

Az egy töltéssel megtehető táv tekintetében is jobb az FF91, mint a Tesla egyik modellje, a P100D. A Faraday Future autója ugyanis egyetlen töltéssel 378 mérföldet tud megtenni, míg a Tesla kocsija csak 337-et. A CES-en a cég egyébként bemutatta az új vezetéstámogató rendszerét is, ami rögzíti a sofőr kedvenc beállításait, például az üléspozíciót is. A vásár után  több mint 64 ezer előfoglalás érkezett az autóra, ami a Tesla Model 3-as 400 ezres előfoglalásához képest alacsony szám. 

A Statista.com alábbi infografikájából megtudhatja, az egyes típusokkal mekkora távolság tehető meg egyetlen töltéssel.

Infographic: Faraday Future miles ahead of other electric cars | Statista
You will find more statistics at Statista

Forrás: Statista.com