NRGreport
Menü

A Mol átvette az irányítást az OT Industries-ban

A Mol Nyrt. január 31-én lezárta az OT Industries-csoport 51 százalékos tulajdoni részesedésének megvásárlását, és átvette a társaság irányítását is. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta - közölte a társaság.

A magyarországi központú OT Industries (korábban Olajterv) a kelet-közép-európai régió egyik ismert olaj- és gázipari tervező és beruházás-kivitelező vállalata. A tájékoztatás szerint a lépés illeszkedik a Mol-csoport ősszel bejelentett új hosszú távú stratégiájába, amelyben jelentős beruházásokat és a fogyasztói és ipari szolgáltatási portfólió bővítését hirdette meg.

A Mol-csoport, a stratégiai célkitűzésekkel összhangban, saját eszközeinek versenyképes üzemeltetésén felül széleskörű ipari és üzleti szolgáltatásokat kíván kínálni ipari vállalatoknak - írta közleményében a Mol.

Az OT Industries fő profilja az integrált fővállalkozói projektmegvalósítás, illetve tervezési, kivitelezési és gyártási szolgáltatásai önállóan is igénybe vehetők. Egyik legfontosabb tevékenységi köre a kőolaj- és földgázkitermelés, szállítás és feldolgozás létesítményeinek tervezése, valamint jelentős vegyipari és energetikai projektek megvalósítása. A cégcsoport eddig is a Mol egyik beszállítója volt.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az OT Industries Zrt. árbevétele 2015-ben 40,74 milliárd forint volt, míg az előző évben 68,42 milliárd. A vállalatcsoport mintegy 2500 munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: MTI