Fenntarthatóság

Zöld marketing képzés indul

NRGreport | 2017.02.14. 09:10

Zöld marketing mesterkurzust indít a Green Business Academy Budapesten, neves szakemberek közreműködésével. A hat napos tanfolyam célja, hogy olyan szakembereket képezzen tovább, akik a képzés végére tudatában lesznek az egészség, a környezet- és a társadalomtudatosság fontosságának a munkájuk során.

Minden, a világra jelentős hatást tevő cég rendelkezik azzal a tudással, hogy a rövid távú haszonszerzés helyett működését, a hosszabb távú stratégiára és a rendszerben való gondolkodásra építse. Logikus tény, hogy rendszerszemlélettel bírni elengedhetetlen feltétele annak, hogy a világon zajló folyamatok részesei lehessünk – áll a Green Business Academy közleményében. Nem olyan szokatlan tehát, hogy egyre több vállalat ismeri fel annak szükségességét, hogy szolgáltatásait, termékeit egy globális szemlélet részeként határozza meg, vagy definiálja újra.

Manapság egy jól működő vállalat hosszú távú stratégiájának része a felelős gondolkodás, a környezetre való odafigyelés, bolygónk védelme. Ha egy cég felelős vállalatként határozza meg magát, és hosszú távon gondolkodik, az az üzeneteire is kihat. A gyors haszonszerzés hajlamosít a valóság pillanatnyi megszépítésére, és nem számol a hazugság, vagy elferdítés okozta következményekkel. Ám egy hosszú távú stratégia csakis a világos, hazugságoktól mentes kommunikációban valósítható meg. A felelősségvállalásra egyre több kommunikációs megoldás mutatható: erre szolgál a CSR, a zöld PR, vagy az egyre közkedveltebb zöld marketing.

Egy vállalat környezeti és társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó tevékenységének sikeres megvalósításában a zöld marketingnek kulcsszerepe van: a célcsoport meghatározásától kezdve, az üzenet megfogalmazásán át, a termék kialakításig, mindennek figyelembe kell vennie a fenntarthatóságot. „Ha valaki mélységeiben akarja megismerni a zöld marketinget, annak nem elég a kifejezésre rákeresnie a neten, és emellett szelektíven gyűjteni a hulladékot. A zöld marketingre szakososodott szakembernek birtokában kell lennie annak a gondolatiságnak, hogy a fenntarthatóság nem csak egy hangzatos címke, hanem egy működést meghatározó szemlélet, mely nemzedékeken át meghatározza a terméket, az üzenetet és ezzel a vállalat megítélését is „– mondta el Palkó Zsolt, a The Explorer Society Alapítvány elnöke, a The Explorer és ECOLIFE ismeretterjesztő magazinok kiadója. „Ha egy zöld marketinges szakember jól végzi a munkáját, akkor valós változásokat hoz a világba. Ez ennek a szakmának az igazi kihívása, és mi, az ECOLIFE -fal ezért köteleztük el magunkat, hogy szerepet vállaljunk ezen szakemberek képzésében, mert egy profi zöld marketinges képzés – amilyet a Green Business Academy most Budapestre hoz – nem kevesebb, mint egy világlátás átalakítása.”

A képzést vezető ECOMEDIA International jóvoltából hat alkalommal, egész napos oktatás keretében a téma legkiválóbb magyar szakembereitől ismerhetik meg azokat a legújabb marketingkommunikációs trendeket, melyek egy fenntarthatóbb jövőt és méltányos gazdasági eredményeket tesznek lehetővé! A hallgatók a képzés során feltérképezhetik az egészség, a környezet- és társadalomtudatos fogyasztók vásárlási szokásait, megtudhatják, mi motiválja őket, miben térnek el a mainstream fogyasztóktól, kik azok hibrid fogyasztók és a smart shopperek, de legfőképp azt, hogyan kommunikálhatnak hatékonyan az irányukba a marketing új útjainak segítségével, innovatív és tudatos stratégiákkal.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.