NRGreport
Menü

Energiaunió: 444 millió euró európai projektekre

Az EU tagállamai ma jóváhagyták azt a bizottsági javaslatot, melynek értelmében 444 millió eurót ruháznak olyan kiemelt projektekbe, melyek célja az európai energiainfrastruktúra fejlesztése.

A 18 kiválasztott villamosenergia-, gáz- és intelligens energiahálózat-projekt hozzájárul az energiaunió céljai megvalósításához. Fokozzák az energiahálózatok összekapcsolódását, az energiaellátás biztonságát amellett, hogy a megújuló energiaforrások EU-szerte történő kiaknázása révén hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez.

A nyertesek között 922 500 eurós maximális támogatással szerepel az FGSZ Földgázszállító Zrt.

A finanszírozás a szomszédos országokkal való jobb összekötését szolgáló Románia–Magyarország–Ausztria gázellátási folyosó magyarországi szakaszához szükséges környezeti hatástanulmányok készítésére és környezetvédelmi engedélyek beszerzésére fordítható. A finanszírozást az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz bocsátja rendelkezésre a 2014–2020-as időszakban az energiainfrastruktúra fejlesztésére szánt, összesen 5,35 milliárd eurós keretéből – áll az Európai Bizottság közleményében.

 

 

 

Forrás: NRGreport