Vállalatok

Idén is támogatták a Szemem Fénye Alapítványt a nemzeti közműszolgáltatás munkatársai

NRGreport | 2017.02.28. 14:00

Idén az ENKSZ Zrt és a hozzá tartozó társaságok: a FŐGÁZ , a FŐGÁZ Földgázelosztási társaság illetve a DÉMÁSZ és DÉMÁSZ Hálózati Elosztó társaság munkatársainak részvételével zajlott az országos Öltözz Pirosba! szolidaritási akció, amelyet a Szemem Fénye Alapítvány immáron hetedik alkalommal hirdetett meg.

Az akcióban mintegy 700 munkatárs vett részt, akik egy piros ruhadarab vagy kiegészítő viselésével fejezték ki szolidaritásukat a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik iránt, továbbá közel félmillió forinttal támogatták saját pénzükből a szervezet küldetését, egyben Magyarország első gyermek-hospice házának fenntartását – áll az ENKSZ Zrt. közleményében.

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer vállalatai részt vettek a jótékonysági akcióban. Az energetikai társaságok és azok munkavállalói elkötelezettek abban, hogy támogassák az elesetteket, a kiszolgáltatott helyzetben lévőket és a természeti katasztrófák áldozatait. Az elkötelezett munkatársak aktívan részt vesznek a társaságcsoport társadalmi felelősségvállalási programjaiban, mert a társadalom, a környezet és a közösség fejlesztésében való részvétel közös ügy. Hétszáz önzetlen munkavállaló járult hozzá a pécsi Dóri Ház működésének támogatásához és fejezte ki együttérzését azzal, hogy piros ruhát, vagy kiegészítőt viselt.

A FŐGÁZ 2010 óta krízis férőhelyként nyitotta meg egyik volt irodaházaként üzemelő épületének kapuit a rászorulók számára, ahol a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai segédkeznek a mindennapok során. Minden évben a tél beköszöntével a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen ételosztást szervezünk a rászorulók számára. Karácsony közeledtével munkatársaink önkéntes munkájával és a gázszolgáltatás biztosításával támogatjuk a MikulásGyár működését, hogy a legszegényebb sorban élő családoknak és gyermekeknek, ne a nélkülözésről szóljon az ünnep.

A DÉMÁSZ munkatársai 2010 óta szervezik meg karácsonyhoz közeledve Cipősdoboz akciójukat azzal a segítő szándékkal, hogy minél több nehéz helyzetben lévő kisgyermeket és családot ajándékozzanak meg. A jótékony célú gyűjtést a munkatársak egyénileg kezdeményezték, a Társaság csupán a szállítás megszervezésével csatlakozik az akcióhoz. Az elmúlt években jószívű munkatársak jóvoltából került ajándék a fenyőfa alá az orosházi, a békéscsabai, a kiskunhalasi, a szentesi, illetve a szeged-szentmihályi Családok Átmeneti Otthonába, a kiskunmajsai Menedékvárosba, a kecskeméti Magyar Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonába és a kiskunfélegyházi a Kapocs Segítő Szolgálat Családok Átmeneti Otthonába.

A Dóri Ház munkatársai segítenek a kórházból kikerülő gyermekek ellátásában, és támogatást biztosítanak a családok otthonában is. Nem engedik el azoknak a gyermekeknek a kezét sem, akiknek életéből már kevés van hátra. Könnyebbé teszik a gyermek és a család utolsó közös napjait, és védett körülményeket biztosítva, szakemberek bevonásával segítik a családot az elbúcsúzásban, a gyász időszakában és életük további éveiben is.

  NRGreport
Címkék
#Démász   #ENKSZ   #FŐGÁZ Zrt.   #jótékonyság  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.