NRGreport
Menü

Texasba készül a Total

A francia Total SA energiaipari vállalat mintegy 1,7 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államokban, Texas államban - derül ki a cég honlapján közzétett közleményből.

A Total a Borealis és a Nova vegyipari vállalatokkal együttműködve kíván egy új földgázfeldolgozó üzemet létrehozni műanyagipari alapanyagok gyártásához Port Arthurban, valamint egy új polietilén-üzemet is nyitnának a Texas állambeli Bayportban.A Total szerint a hatósági engedélyeztetési eljárások lezárása után 2020-ban kezdhetnék meg működésüket az új egységek, és legalább 1500 munkahelyet hoznának létre a régióban – írta a Napi.hu. 

A Total vezérigazgatója, Patrick Pouyanne hétfőn elmondta: a francia vállalat ki szeretné használni az üzletbarát környezetet az Egyesült Államokban, és meg kívánja erősíteni a cég amerikai jelenlétét.

A több mint 102 ezer munkavállalót foglalkoztató francia vállalat a tavalyi üzleti évet 6,196 milliárd dolláros nettó profittal zárta a 2015-ös év 5,087 milliárd dolláros nyereségét meghaladva.

Forrás: Napi.hu