NRGreport
Menü

Rekordszinten a német megújulóenergia-termelés

Korábban még soha nem termeltek megújuló energiaforrásokból annyi villamos energiát Európa legnagyobb gazdaságában, mint idén márciusban. A villamos energia ellátás több mint 41 százalékát, mintegy 19,5 terawattórát megújuló energiaforrásokból biztosították, miközben az atomerőművek részaránya valószínűleg az 1970-es évek óta nem látott mélypontra eshetett.

A rekord elsősorban a nap- és szélenergia alapú áramtermelésnek köszönhető, a két forrásból összesen 12,5 terawattóra villamos energiát állítottak elő – írta az Energytransition információi alapján a Portfolio.hu.

Ezzel együtt a két megújuló korábban már produkált erősebb hónapot is; a napenergia alapú áramtermelés 2015 júliusában 5,5 terawattórán tetőzött, míg a szélenergia szintén 2015 decemberében érte el az eddigi csúcsot 11,2 terawattórával. Ugyancsak erős hónapot zárt márciusban a biomassza is, ilyen alapon 4,5 terawattóra villamos energiát termeltek (a rekord 4,8 TWh, 2014. december). A korábbi hónapoknál jóval nagyobb, összességében azonban nem jelentős mennyiségű áramot termeltek ugyanakkor vízenergiából.

Forrás: Portfolio.hu