NRGreport
Menü

1 milliárd forint fölött költ az E.ON Vas megyében

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése, új innovatív termékek létrehozása és felügyelete – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát.

A Szombathelyi Üzem területén 2017-ben több mint 320 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

A vállalatcsoport Szombathelyi üzeme 7449 km hosszú vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. Vas megye teljes területén, illetve az üzemhez tartozó Zala megye északi részén az áramhálózat karbantartására és fejlesztésére több mint 1,2 milliárd forintot fordít a társaság az évben. 

A beruházások a térség városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg. Az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínálja a legújabb, legmegfelelőbb technológiát, legyen szó közvilágításról, vagy intézmények energetikai megoldásairól.

„Mindig öröm számunkra, amikor újabb fejlesztések kezdődnek Szombathely. De nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, amikor elindul egy beruházás a városban. Annak érdekében, hogy ezek a beruházások a legkisebb fennakadást okozzák a város életében, a Polgármesteri Hivatal és az E.ON munkatársai összehangoltan, a szükséges munkálatok gyors lebonyolításával végzik el a beruházást, hogy a szombathelyiek csak az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg.” – mondta el dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Szombathely területén folytatódik a közvilágítási hálózat rekonstrukciója. Ez évben a Kisfaludy utcában, a Szűrcsapó utcában és a Benedek utcában kerül sor a kandeláberek, illetve részben a kábelek cseréjére. Szombathely mellett további városokban is folytatódik a közvilágítási hálózat felújítása: Kőszegen a Rohonci utcában, Celldömölkön Király utcában, a Kodály Zoltán utcába és a Wesselényi utcában.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni.

Ilyen fejlesztés keretében indult meg még 2015. évben a Csepreg 132/22 kV-os alállomás körüli vezetékek rendezése 63,2 millió Ft értékben, mely Csepreg és Bük térségének üzembiztosabbá tételét szolgálja. Az érintett vezetékek rendezése az előre tervezett ütemben halad, a munkálatok befejezése 2017. III. negyedévben várható.  Az új fogyasztói igények kiszolgálása érdekében további fejlesztések indulnak Szombathely területén például a Vízöntő lakóparkban, az Írottkő lakóparkban, az Ernuszt Kelemen utcában, valamint a többlet energia kielégítésére a Haladás Sportcsarnok villamos energia ellátására.

A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.

Megújulás az E.ON-nál

Az E.ON életében fontos mérföldkő a jövőre irányított fókusz és az új üzleti területek irányába való elmozdulás. Az innovációs készség nem csak technológiai szinten érhető tetten, hanem az üzletvitelben és az ügyfelek kiszolgálásában is.

„Az E.ON-t hagyományosan energetikai cégként ismerik, mi azonban ennél sokkal komplexebben gondolkozunk magunkról, a feladatainkról. Az energia mindenkinek mást jelent, legyen szó akár lakossági, akár vállalati fogyasztókról: jelenthet kényelmet, termelőerőt, biztonságot, jó közérzetet, alkotói szabadságot. Mi ezekre az igényekre szeretnénk komplex energetikai megoldásokat kínálni ügyfeleinknek.” – hangsúlyozta Csulak Ferenc az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

A fenntarthatóság az E.ON nemzetközi és hazai csoport működésének egyaránt stratégiai alapja. A vállalat arra törekszik, hogy korszerű, fenntartható termékeivel, egy széles termékpalettával – a zöld energiától kezdve az elektromos autózáson, a digitalizáción át az okos otthonokig - egy kényelmesebb, kisebb környezeti terhelésű életmódot, valamint magasabb energiahatékonyságú, ügyfélélményt jelentő szolgáltatásokat kínáljon partnereinek. Az E.ON élenjáró kíván lenni az új, modern energiavilágban, úgy, hogy a lehető legjobb megoldásokon dolgozik a jövő kulcsfontosságú területein – egy élhetőbb holnap szolgálatában.

Beruházások Vas megyében

A megye számos pontján zajlanak beruházások 2017-ben - többek között a Sárvári Sportcsarnokban, Körmend Vasaljai szennyvíztelepen – melyek keretében ipari és lakossági új igényekhez kapcsolódó közép és kisfeszültségű transzformátor állomás építési munkákra, valamint középfeszültségű és kisfeszültségű szabadvezeték és földkábel létesítésekre kerül sor mintegy 480 millió forint értékben. A meglévő hálózatok üzembiztonságának növelése érdekében rekonstrukciós és karbantartási munkákra is sor kerül például Őriszentpéteren, Vasváron, Kőszegen és környékén – a munkák összértéke meghaladja a 383 millió forintot.

Forrás: NRGreport