Szabályozás

Putyin-Merkel találkozó: az Északi Áramlat-2 gázvezeték megépítéséről is egyeztettek

NRGreport | 2017.05.03. 08:46

A kétoldali viszony, Ukrajna és Szíria mellett az Északi Áramlat-2 gázvezeték megépítéséről is tárgyalt lapértesülés szerint Putyin és Merkel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Szocsiban fogadta Angela Merkel német kancellárt, aki hivatalosan a júliusi hamburgi G20-csúcs előkészítésének keretében találkozott az orosz elnökkel. A találkozón az ukrajnai orosz beavatkozás és a szíriai válság mellett lapinformáció szerint az Északi-Áramlat 2 gázvezeték is szóba került.

A kancellár, aki két év kihagyás után látogatott el Oroszországba, fontos csoportbeli partnernek nevezte Oroszországot. A találkozó apropóján anyagot közölt a Kommerszant című orosz gazdasági napilap. A lap szerint a német vezetés arra következtésre jutott, hogy az orosz kormányra nem hat a furkósbot-politika, vagyis a szankciók bevezetése, ezért most fel akarja kínálni Moszkvának a "kalácsot", vagyis a korlátozó intézkedések eltörlését és a kapcsolatok normalizálását. A Kommerszant ennek kapcsán kitért rá, hogy aktív szakaszába lépett az Oroszországból kiinduló Északi Áramlat-2 gázvezeték megépítéséről szóló egyeztetés.

"Ha a csövet lefektetik, az megfosztja Kijevet fő adujától, a tranzitország-státustól. És erre Berlin azt fogja mondani szövetségesének: bocsánat, nekünk olcsó gázra van szükségünk, s ez fontosabb, mint az önök európai integrációja" – állt a cikkben. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.