NRGreport
Menü

Rakétázik a Mol

Kilőtt a Mol papírjainak árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén, miután a vállalat a vártnál jóval kedvezőbb negyedéves adatokat tett közzé.

A péntek délelőtti órákban némileg romlott a hangulat az európai tőzsdéken, a német DAX 0,4 százalékot, a francia CAC 40 pedig 0,1 százalékot gyengült. A hazai tőzsde ezzel szemben továbbra is felülteljesítőnek bizonyult, a BUX-index 0,7 százalékos pluszban állt. Ez elsősorban a Mol 1,9 százalékos erősödésének köszönhető. A többi blue chip közül az OTP 0,5 százalékot emelkedett, míg a Richter és a Magyar Telekom papírjai 0,2 százalékot gyengültek.

A magyar olajipari társaság papírjai azután kezdett szárnyalásba, hogy a frissen közzétett negyedéves jelentésében részben a magasabb olajáraknak és az alacsonyabb működési költségeknek köszönhetően a legtöbb területen kiemelkedően szerepelt, jelentősen felülmúlva a főbb eredménysorokon az elemzői várakozásokat is – írta a Portfolio.hu.

 

Forrás: Portfolio.hu

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »