NRGreport
Menü

Hol, mennyit költenek megújulókra?

A Statista.com infografikája bemutatja, hogy az egyes régiókban mennyi állami pénz áramlott a megújuló energiatermelésbe 2016-ban. 

A közelgő bonni klímacsúcs egyik legnagyobb kérdése, hogy az Egyesült Államok valóban kilép-e a párizsi klímaegyezményből. A 144 ország által aláírt megállapodás és a cél, amiért létrejött ezzel veszélybe kerülne. Donal Trump amerikai elnök még ebben a hónapban dönt a kilépés kérdéséről. 

Az amerikai távozásnak a negatív hatások mellett ugyanakkor pozitív következményei is lennének. A fosszilis energia előtérbe kerülésével az Egyesült Államokban rövid távon kétségtelenül munkahelyek teremtődnének, de immár egyértelműnek tűnik, hogy Trump vélekedésétől függetlenül a jövő a megújuló energiáké lesz. 

A megújuló energiatermelésbe irányuló magántőke mellett az egyes országok is hatalmas állami pénzeket fordítanak már most is a megújulókkal kapcsolatos kutatásokba és fejlesztésekbe. A Statista.com alábbi infografikája azt mutatja be, hogy az egyes régiók/államok 2016 folyamán mennyi állami forrást költöttek megújulókra. 

A mezőnyt - talán kissé meglepő módon - Kína vezeti, ahol közel 2 milliárd dollárnyi állami pénz áramlott a megújulókba az elmúlt év során. Most még az Egyesült Államok vezet ugyan az új energiahordozók alkalmazásában, de egy esetleges amerikai irányváltás azt is jelentené, hogy Kína ebben a versenyben is átvenné a vezetést. 

Infographic: The Race for Renewable Energy Domination | Statista You will find more statistics at Statista

Forrás: Statista.com