NRGreport
Menü

Energiatárolót létesített az E.ON Észak-Amerikában

A 10 megawattos Iron Horse energiatároló létesítmény 400 ezer ügyfél kiszolgálására alkalmas.

Az Arizonai Egyetem technológiai parkjánál Tucson városa mellett az E.ON átadta az Iron Horse energiatároló és napenergia-rendszerét - tudatta közleményben a társaság. A 10 megawattos (MW) lítium-titán-oxid energiatároló létesítmény és a hozzá tartozó 2 megawattos napenergia-rendszer segítségével a Tucson Electric Power (TEP) áramszolgáltató megbízható szolgáltatást tud nyújtani több mint 400 000 ügyfelének, mivel biztosított a frekvencia és a feszültség szabályozása.

„Arra számítunk, hogy az olyan energiatároló rendszerek, mint az Iron Horse egyre fontosabb szerepet fognak játszani a biztonságos, megbízható villamosenergia-szolgáltatásban, miközben folyamatosan bővítjük megújuló energiaforrásaink kapacitását” – mondta Carmine Tilghman, a TEP energiaszolgáltatásért és megújuló energiákért felelős igazgatója. „Az E.ON költséghatékony és megbízható akkum

Az Iron Horse beruházás során szerzett tapasztalatokat hasznosítják az E.ON Texas Waves projektjeiben is Az E.ON a két projekt keretében telepíti a hálózathoz csatlakoztatható második és harmadik lítium-ion akkumulátoros rendszert Észak-Amerikában. A Texas Waves beruházások megvalósítása már folyamatban van Észak-Texasban az E.ON két meglévő szélerőműparkja, a Pyron és az Inadale mellett, az új létesítményeket várhatóan 2017 végén helyezik üzembe.

Az E.ON már több mint 3000 megawatt megújuló nap- és szélenergia-kapacitást, illetve energiatároló rendszert tervezett, épített és üzemeltet szerte az Egyesült Államokban, és további létesítmények építése is tervben van. Az E.ON emellett üzemeltetési és karbantartási (O&M), illetve eszközgazdálkodási szolgáltatásokat is nyújt harmadik fél tulajdonosoknak és üzemeltetőknek.

Forrás: nrgreport