NRGreport
Menü

Elektromos Ford Focus népszerűsíti a villanyautózást

Az elektromos autózás népszerűsítése, az autógyár fejlesztéseinek bemutatása a Ford Focus Electric hazai bevezetésének fő célja. Az importőr komoly értékesítésre hazánkban egyelőre nem számít.

A Ford Focus legutolsó modelljének tisztán elektromos változatát mutatták be ma Budapesten. Az ötajtós ferdehátú családi modell, amelynek akkumulátora a gyorstöltő technológiával harminc perc alatt tölthető fel nulláról akár nyolcvan százalékos szintre, az elődmodellnél közel ötven százalékkal több energiát tárolva egyetlen feltöltéssel 225 km-t tesz meg. Nem jelent gondot egy Budapest Szeged közötti távolság megtétele, akár 130 km/h sebességgel sem –  mondta Katona Mátyás, az Autonavigator.hu főszerkesztője a sajtónak rendezett bemutatón. Katona az új Forddal indul az eTourEurope 2017 versenyen, mely az európai elektromos autózást hivatott népszerűsíteni. A Münchenből startoló versenyen amatőrök és profik ötezer kilométert tesznek meg a kontinens kilenc fővárosát érintve. Budapesten június 18-án, a Hősök terén halad át a mezőny. A negyedik éve megrendezett versenyen a fontosabb márkák tisztán elektromos és hibrid modellje modelljei szerepelnek – tavaly egy Nissan Leaf végzett az első helyen. A technológia fejlődésével egyre rövidebb a töltési idő, s egyre nagyobb távokat teszünk meg egyszerre, melyet a nap végén pontoznak – mondta Katona. A cél nem csupán a hatótáv tesztelése, az amatőr indulok próbára tehetik, milyen lenne, ha például családdal indulnának hosszabb útra.

Új Ford Focus Electric. Forrás:Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.

Az elektromos járművek terjedésének legnagyobb akadálya – az árcímke mellett – a töltőinfrastruktúra hiányossága. Az új Ford Electric akár 100 kwh energia befogadására is képessé válhat némi módosítást követően, egyenáramú töltőket használva – mondta Györke Orsolya, a Ford Magyarország PR és közkapcsolatokért felelős vezetője. A durván negyedórát igénylő 250 kwh teljesítményű töltésre elő kell készíteni az akkumulátorokat. Ez már a jövő, de nem túl távoli – mondta. Hogy a töltés ne legyen probléma, a Ford bejelentette, hogy 2020-ig más iparági szereplőkkel közösen négyszáz gyorstöltőt telepít Európában.

A Ford konszern fejlesztései elsősorban hatótávnövelésre, a töltés felgyorsítására és egyszerűbbé tételére irányul. A vadonatúj Focus Electric az egyike annak a 13 új elektromos modelleknek, melyet a Ford a következő öt év során 4,5 milliárd dollár befektetéssel tervez bemutatni világszerte, köztük olyan modelleket, a F-150 Hybrid, a Mustang Hybrid, a Transit Custom plug-in hybrid, önvezető hibrideket és egy tisztán elektromos hajtású, kisméretű SUV-t, amelynek hatótávolsága legalább 480 kilométer lesz. A vezeték nélküli töltés kidolgozásába is komolyan invesztál a cég. Olyan parkolóhelyek kialakítását tervezi a cég, ahol a töltés fizikai kapcsolat nélkül, aszaltba építette berendezések segítségével, végbemegy.

A vállalat olyan járművekre koncentrál, amelyek nagyobb teljesítményt kínálnak – mint például az F-150 pickup, amely komoly vontatási és szállítási kapacitása mellett akár áramtermelő generátorként is használható –, s a vállalat arra számít, hogy a következő évtizedben ugrásszerűen nő majd a hibridek, plug-in hibridek és tisztán elektromos hajtású járművek értékesítése.

V.Zs. | Forrás: NRGreport