Trading

Vételre ajánlják a német közszolgáltatókat

NRGreport | 2017.06.08. 09:08

Jó napot zártak szerdán a német közszolgáltatók, mivel a német alkotmánybíróság jogellenesnek minősítette a kormány által kivetett nukleáris üzemanyag adót – írja hírlevelében az Equilor. 

A közszolgáltatók 2011 és 2016 között fizették ezt az adótételt, amely összesen 6,3 milliárd eurós befizetést jelentett az államkasszába. A bíróság kimondta, hogy kártérítést igényelhetnek a vállalatok. A cégek számára a visszatérítés egyszeri tételt jelent ugyan, de ezzel csökkenteni tudják adósságállományukat vagy egy részével az osztalékállományt növelhetik.

Az elemzőházak a bírósági ítélet után módosítottak ajánlásaikon: a Credit Suisse felülteljesítőről semlegesre rontotta az RWE besorolását, a célárfolyamot pedig 17,9 euróról 16,4 euróra csökkentette, amely a tegnapi záróárfolyam alatt van. Ezzel szemben a Goldman Sachs semlegesről vételre emelte az ajánlását, a célárfolyamot pedig 16,5 euróról 22,8 euróra húzta fel.

Az E.On esetében a Société Générale tartásról vételre emelte a minősítést, a célárfolyamot 7,8 euróról 9,6 euróra húzta fel. A Goldman és a JPMorgan is megerősítette gyűjtési ajánlásait, az utóbbi pedig 7,75 euróról 9,5 euróra növelte a célárat.

  NRGreport
Címkék
#E.ON   #Németország   #RWE  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.