NRGreport
Menü

Elektromos autók: van még hely a növekedésre

Jelenleg a világon az összes forgalomban lévő személyautó csupán 0,2 százaléka, mintegy 2 millió elektromos meghajtású. A Statista.com infografikája a 2007 óta újonnan regisztrált elektromos autók számát mutatja. 

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) múlt héten publikált jelentése szerint a világszerte üzemben lévő elektromos autók száma 2016-ban meghaladta a 2 milliót. Az elmúlt év az újonnan regisztrált elektromos kocsik számát tekintve is rekordnak számít, 750 ezer autóval. Az IEA szerint az elektromos autók elfogadottsága és használata jó úton van afelé, hogy nagy tömegek is magukévá tegyék. 

Az autógyártók várakozásai alapján az IEA azt valószínűsíti, hogy 2020-ra 9-20 millió, 2025-re pedig 40-70 millió elektromos autó közlekedig majd az utakon világszerte. S bár ezek nagy számoknak tűnnek, az összes jármű számát tekintve még mindig elenyészőek. Az utakon jelenleg futó 2 millió elektromos autó csupán 0,2 százaléka a forgalomban lévő személygépjárműveknek. Ha ez a szám 50 millióig nő, akkor még mindig csak 5 százalékot tesznek ki az elektromos meghajtású kocsik. Az alacsony érték ugyanakkor azt is mutatja, bőven van még tere az elektromos autóknak.

A Statista.com alábbi infografikáján az újonnan regisztrált elektromos autók számának növekedését követheti nyomon 2007-től 2016-ig. 

Infographic: Electric Cars Have Lots of Room to Grow | Statista You will find more statistics at Statista

Forrás: Statista.com