NRGreport
Menü

Együttműködik a Roszatom és az MVM

A IX. Nemzetközi Atomexpo Fórum alkalmából az együttműködés fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és az MVM Zrt.   

Orosz részről Kirill Komarov, a Roszatom nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese, magyar részről pedig Csiba Péter, az MVM elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével a dokumentumot. 

A megállapodás célja a kétoldalú együttműködés fejlesztése a Paksi Atomerőmű szervizelése, illetve a nukleáris üzemanyag-szállítás terén közös atomenergetikai projektek megvalósítása Oroszországban, valamint harmadik országokban, a nukleáris képzés, illetve szakemberképzés, valamint a tudományos kutatás-fejlesztés vonatkozásában. 

Mindemellett a felek érdekeltek az üzletfejlesztésben a megújuló energiaforrások terén Közép- és Kelet-Európában, valamint a balkáni térségben, beleértve a kis teljesítményű vízerőműves projekteket. 

"A Roszatomot és az MVM-et régi és sikeres együttműködés köti össze. Ez szilárd és megbízható alapot teremt az együttműködés fejlesztésére mind az eddigi, mind pedig új területeken" – közölte Csiba Péter.  

"Meggyőződésünk, hogy a stratégiai partnerség és az együttműködés szélesítése a vállalataink között nem csupán kölcsönösen előnyös új projektekhez vezet, hanem előmozdítja a technológiai innovációt is" – hangsúlyozta Kirill Komarov. 

Forrás: NRGreport