NRGreport
Menü

A MOL a vizilabdázók prémium támogatója

A MOL-csoport lett a magyar vízilabda-válogatott prémium támogatója, így a női- és férfi válogatottjaink budapesti vb-hez kapcsolódó kimagasló eredményeinek jutalmazását a MOL-csoportnak köszönhetően fogja megvalósítani a vízilabda-szövetség. A megállapodással a MOL-csoport támogatottjai közé a legnépszerűbb magyar csapatsportág is bekerül.

A magyar vízilabda egy évtizedek óta íródó magyar sikertörténet, hiszen pólósaink a világon egyedülálló eredményekkel büszkélkednek: eddig kilenc olimpiai aranyérmet és összesen öt világbajnoki elsőséget gyűjtöttek Magyarország számára - olvasható a Mol honlapján. https://mol.hu/hu/molrol/mediaszoba/kozlemenyek/6093-a-mol-csoport-lett-a-magyar-ferfi-es-noi-vizilabda-valogatott-premium-tamogatoja

A MOL-csoport, mint a magyar sport meghatározó támogatója, szeretné elősegíteni, hogy ez a közös nemzeti sikertörténet újabb fejezettel bővülhessen, ezért döntött úgy, hogy csatlakozik a hazai rendezésű világbajnokságon szereplő magyar női- és férfi vízilabda-válogatott szponzori köréhez.
A cégcsoport a szövetség és a válogatottak prémium szponzora lett, ami azt is jelenti, hogy női- és férfi válogatottjaink budapesti vb-hez kapcsolódó kimagasló eredményeinek jutalmazását a MOL-csoportnak köszönhetően fogja megvalósítani a szövetség.

„Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy újra a legsikeresebb magyar csapatsportág, a vízilabda mögé állhattunk. Ezzel a labdarúgás, a jégkorong és a kézilabda után egy újabb nemzeti válogatott büszke és lelkes támogatói lettünk. A szurkoló bennünk is ott van, és a legnagyobb magyar vállalatként drukkolunk a magyar csapatok és sportolók sikeréért.”– mondta Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

„A magyar póló tradicionálisan világhírű, boldog vagyok, hogy ilyen kiváló partereink vannak, mint például a MOL-csoport. Amúgy pedig már csak babonásként is kimondottan örülök ennek az együttműködésnek, hiszen volt már egy ilyen megállapodásunk, méghozzá 2008-ban, a pekingi olimpia előtt...” – mondta az együttműködésről dr. Kemény Dénes, a szövetség elnöke.

A sportszponzorációt tekintve a MOL-csoport a régió több országában is jelen van. A támogatott egyéni sportolókban, illetve csapatokban közös, hogy saját hazájukon belül olyan értéket képviselnek, amelyre az egész ország büszke lehet. Stefan Svitko, a 2016-os Dakar Rally 2. helyezett motorversenyzőjének legfőbb támogatója a Slovnaft, míg Szlovákiában Slovnaft Cup, Csehországban MOL Cup néven támogatják a hazai labdarúgó-kupasorozatokat a MOL-csoport tagjai. Horvátországban a férfi kézilabda-válogatott mögött egy évtizede, a labdarúgó-válogatott mellett 2013 óta áll az INA és így értek el közös sikereket.
Ezzel a megállapodással a MOL-csoport támogatottjai közé több olimpiai aranyérmes egyéni sportoló, valamint a labdarúgó-, a jégkorong- és a kézilabda válogatott után most bekerül a legsikeresebb magyar csapatsportág, a vízilabda is.

Forrás: mol