NRGreport
Menü

Ultimátumot kapott Katar

Tíz napja van az Öböl-menti országnak, hogy eleget tegyen a 13 pontból álló követelésnek.

Négy Katar ellen embargót hirdető ország elküldte 13 pontból álló felszólítását, amely valószínűleg feldühíti Dohát és tovább élezi az évtizedek óta nem látott válságot a térségben - írja a CNN. Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyiptom 10 napot adtak Katarnak, hogy eleget tegyen követeléseiknek, melyek között szerepel az Al Jazeera médiatársaság leállítása, az Iránnal való diplomáciai kapcsolatok mérséklése, a török katonai bázis fejlesztésének befejezése. Azt is elvárják Katartól, hogy szüntesse meg kapcsolatait a terrorista szervezetekkel, ne avatkozzon be a négy ország belügyeibe, és hagyjon fel azzal a gyakorlattal, hogy állampolgárságot ad az említett négy ország polgárainak. 

Arab országok még június 5-én döntöttek embargó bevezetéséről Katarral szemben, arra hivatkozva, hogy Doha támogatja a terrorizmust, és destabilizálja a térséget. Katar, amely csak Szaúd-Arábiával határos szárazföldön, visszautasította a vádakat, indokolatlannak és alaptalannak nevezve azokat.

Forrás: cnn

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »