Fenntarthatóság

Több pénz környezetgazdálkodásra

NRGreport | 2017.06.29. 12:41

A tervezetteknek megfelelően, még júniusban döntést hozott a Miniszterelnökség az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázatokról. A keretet 68 milliárd forintra megemelve, a jogosult kérelmek 92 százaléka támogatásban részesült.

A 2016. évi agrár-környezetgazdálkodási (AKG) felhívást 40 milliárd forintos kerettel azután írta ki a Miniszterelnökség, hogy a 2015. évi kiírás forrásairól – a többszörös túljelentkezés miatt –, annak ellenére is lemaradt sok állattartó, illetve szőlő- és gyümölcsültetvényes gazda, hogy a Miniszterelnökség már akkor is jelentősen megemelt keretösszegre hozott döntést.

A második körös kiírásra is több mint 4400 darab támogatási kérelem érkezett be, amelyek forrásigénye végül közel 80 milliárd forint volt. A magas támogatási igény miatt a Miniszterelnökség ismételten az eredeti 40 milliárd forintos keretösszeg megemeléséről döntött. Ennek megfelelően mintegy 68 milliárd forint összegben, 3900 darab kérelem (a jogosult kérelmek 92%-a) részesült pozitív támogatási döntésben.

A nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan fogják megkapni – tudatta a Miniszterelnökség a kormany.hu-n.

  NRGreport
Címkék
#környezetvédelem  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.