Vállalatok

Újabb pofont kapott a Volkswagen

NRGreport | 2017.07.03. 08:31

Az értékesítési adatokat manipulálták Franciaországban, a helyi vezető ebbe bukhatott bele.

Újabb pofont kapott a Volkswagen, ezúttal francia leánya szolgáltatta a gyomrost a német autóipari óriásnak. Egy belső vizsgálat során az derült ki, hogy a franciaországi érdekeltség már 2010 óta manipulálta az értékesítési adatokat. A nyomozás kiderítette, hogy 800 ezer autónál – beleértve a VW által gyártott Audinál és Skodánál is – találtak nyilvántartásbeli különbségeket: rendszeresen hamarabb közölték a német anyavállalattal a gépjárművek eladását, mint azok nyilvántartásba lettek volna véve a hatóságoknál. A francia leányvállalat vezérigazgatójának áprilisi, hirtelen távozása mögött már egyre világosabb, hogy ez az ügy állhatott, de a felek egyelőre nem kommentálták a Der Spiegelben megjelent cikket. 

A VW-nek csak Németországban 385 000 autót kell visszahívnia a fékrendszer szoftverjének frissítése miatt, melyet a cég szóvivője meg is erősített a Bildnek.

Jó hír azonban a VW-el kapcsolatban, hogy kártérítési pert nyerhet egy autótulajdonossal szemben az emissziós ügy kapcsán. Azért is fontos, hogy a német bírák ne változtassanak véleményükön, mivel az precedens értékű lehetne a többi tulajdonos számára, így többen nyújthatnák be követelésüket.

  NRGreport
Címkék
#franciaország   #Volkswagen  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.