Szabályozás

Erőteljes pártfogókat kapott Brüsszel

NRGreport | 2017.07.04. 11:49

Egy 13, nagy energiavállalatból álló koalíció formálódott, amely egy közös kezdeményezéssel azt szeretné elérni, hogy korlátozni lehessen a különösen környezetszennyező fosszilis üzemanyaggal működő erőművek állami támogatását az EU-ban – írja az Euractiv.

A 13 energiavállalatból álló koalíció soraiban olyan cégeket találni, mint a Shell, a Siemens, a Statoil, az Eni vagy a Total. A céegk vezetői egy közös kezdeményezéssel azt szeretnék elérni, hogy korlátozni lehessen a különösen környezetszennyező fosszilis üzemanyaggal működő erőművek állami támogatását az EU-ban – írja az Euractiv.

A brüsszeli portál szerint a múlt héten útjára indított kezdeményezéshez (amely angolul a Make Power Clean címet viseli) csatlakozó energiavállalatok célja, hogy a villamosenergia-termelést zöldebbé tegyék és ezzel lényegében be is állnak az Európai Bizottság javaslata mögé, amely emissziós kritériumokat határozna meg, így az állami támogatásban részesülő energiatermelőknek korlátozniuk kellene az általuk kibocsátható szén-dioxid mennyiségét.

Európa legnagyobb energiavállalatait is a soraiban tudó cégek vezetői az Európai Bizottságnak és az Európai Parlament (EP) képviselőinek címzett közös levelükben azt írták: a villanyszámláinkból származó bevételek nem támogathatják a legszennyezőbb erőműveket, amikor tisztább források is rendelkezésre állnak. Ez egyértelműen szembe megy az EU klíma- és energiapolitikájával és szembe menne az európai fogyasztók érdekeivel.

További részletek a Napi.hu-n

Az NRGreport.com együttműködő partnere a Napi.hu. 

 

  NRGreport
Címkék
#környezetvédelem   #Shell  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.