Fenntarthatóság

Napelemes lett a Szent Margit Kórház

NRGreport | 2017.07.05. 13:31

Napelemes rendszert építettek ki a budapesti Szent Margit Kórházban, a 129,26 millió forintból megvalósult beruházás eredményeként a jövőben megújuló energiaforrásból fedezhetik az intézmény energiaszükségletének jelentős részét.

A korszerűsítést bemutató szerdai sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügy folyamatos fejlesztésre szorul, évtizedek lemaradását nem lehet egyszerre pótolni. Kiemelte, hogy a napelemes rendszert a pályázattól számított nyolc hónapon belül kiépítették, és leszögezte: erre gondolnak, amikor arról beszélnek, hogy szeretnék felgyorsítani az európai uniós források felhasználását, minél hamarabb odaítélni a támogatásokat és kiírni a pályázatokat. Varga Mihály közölte, hogy a beruházás évi 7,5 millió forinttal fogja csökkenteni a Szent Margit Kórház energiakiadásait.
    
Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház megbízott főigazgatója közölte: az intézményre 780 napelemet szereltek fel, a rendszer teljesítménye 214 kilowatt, így évente csaknem 200 ezer kilowattóra villamos energia előállítására képes.

  NRGreport
Címkék
#energiahatékonyság   #napelem  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.