NRGreport
Menü

Kiszáll a Mol a jégkorongból

Közel egy évtizedes együttműködés, számos remek közös kezdeményezés, és a válogatott többszörös támogatása után véget ér a MOL és a hazai jégkorongsport közös munkája. A MOL az elmúlt csaknem 10 évben több mint 1 milliárd forintot költött a hazai jégkorongsport támogatására, stratégiai koncepció szerint működött együtt a Szövetséggel. Az volt a cél, hogy a jégkorong még népszerűbb legyen Magyarországon. A Magyar Jégkorong Szövetség új vezetése úgy döntött, hogy új partnerrel folytatja az együttműködést. A MOL továbbra is elkötelezett a jégkorong társadalmi értéke mellett, büszke arra, hogy az elmúlt évtizedben a sportág újra kiemelten népszerű lett a magyar sportrajongók körében.

A MOL egy stratégiai koncepció mentén kezdett el közösen dolgozni 2008-ban Magyar Jégkorong Szövetséggel, aminek az eredményeként elindult a MOL Liga. A hosszú távú koncepció célja egyrészt a jégkorongsport népszerűsítése, másrészt pedig egy kárpát-medencei regionális bajnokság elindítása volt. A névadó támogatása nélkül nem indulhatott volna el ez a bajnokság. A MOL magénak érezte e célokat, hiszen a szomszédos országok mindegyikében jelen van a vállalat. Mindemellett a régió jelentős sporttámogatójaként fontos számára a népszerű sportok által képviselt társadalmi érték. A MOL később támogatóként többször is beállt a válogatottak nemzetközi szereplése mögé.

Az első években csak magyarországi és romániai csapatok küzdöttek meg a ligában. A jégkorong magyarországi népszerűsítésének sokat segített, hogy a MOL Ligának köszönhetően hazánkban is többször játszott a romániai jégkorongsport meghatározó csapata, az erdélyi Csíkszereda. Kemény meccseket, hatalmas küzdelmeket élhettek át a MOL Ligára járó szurkolók az elmúlt években. A szurkolókhoz hasonlóan a MOL is a professzionalizmus növekedését, a liga népszerűsítését, több országra történő kiterjesztését várta el a MOL Ligát szervező magyarországi szövetségtől. A MOL Ligához később szlovákiai csapat is csatlakozott.

A MOL Liga mellett a MOL többször (2012, 2013, 2015, 2016) is ott állt a nemzetközi bajnokságokon játszó magyar válogatott mögött. Legutoljára a tavalyi, szentpétervári világbajnokságon, ahol a magyar szurkolók elképesztő szenvedéllyel, és példamutatóan drukkoltak kedvenceiknek. A magyar jégkorongrajongókat több nemzetközi sportlap is méltatta.

A MOL büszke a MOL Liga elmúlt 10 évére, és az általa támogatott hazai jégkorong-válogatottak munkájára, tisztelettel tekint a MOL Ligában játszó összes jégkorong játékosra, sportolóra, edzőre és a meccsekre járó elhivatott szurkolókra. Ők adják a jégkorongsport lelkét, az ő szenvedélyüknek, munkájuknak köszönhetőek az elmúlt 10 évben kapott szép élmények. A MOL sok sikert kíván a jégkorong szövetségnek a jövőben is, és bízik benne, hogy a jövőbeni együttműködésük is legalább ennyi szép élményt nyújt majd a szurkolóknak - tudatta a Mol közleményében.

Forrás: NRGreport