NRGreport
Menü

Elektromos autók: Kína ebben is veri az USA-t

Két év alatt 381 százalékkal nőtt az elektromos és alternatív meghajtású autók száma az országban, míg az Egyesült Államokban csupán 33 százalékos volt a bővülés. A Statista.com infografikája. 

Ami néhány évvel ezelőtt még hihetetlennek tűnt, az mára valósággá vált: a korábban szinte kizárólag a szénre alapozó Kína a világ vezető állama lett a megújuló energia területén is. Peking az amerikai visszalépés ellenére továbbra is hangoztatja elkötelezettségét a Párizsi Klímaegyezményben foglalt vállalások teljesítése mellett és továbbra is hatalmas állami pénzek áramlanak a megújuló energiaforrások fejlesztésébe. Ezzel pedig az ázsiai ország sok tekintetben megelőzi az Egyesült Államokat. 

A Nemzetközi Energiaügynökség adatai alapján az elektromos és alternatív meghajtású autók száma is robbanásszerűen nőtt Kínában 2010 és 2016 között. A növekedés üteme messze nagyobb, mint az Egyesült Államokban, ahol egyébként - amint az a Statista.com alábbi infografikájából is kiderül - a növekedés sem volt mindig folyamatos. 

Bár Kína 2014-ig elmaradt az USA-tól az újonnan regisztrált elektromos és alternatív meghajtású autók számában, de 2016-ban már 352 ezer ilyen autót regisztráltak az országban, közel 200 ezerrel többet, mint az Egyesült Államokban. Figyelembe kell venni ugyanakkor, hogy a kínai piac jóval nagyobb az amerikainál, de a tény, hogy 2014 óta 381 százalékkal nőtt az új elektromos autók száma az országban - míg az USA-ban csupán 33 százalékkal - azt mutatja, hatalmas a kínai kereslet ezek iránt az autók iránt.

Infographic: Electric Vehicles Are Taking Off in China | Statista You will find more statistics at Statista

Forrás: Statista.com