NRGreport
Menü

Legtöbben a napenergia szektorban dolgoznak az USA-ban

Kétszer annyi embert foglalkoztat a napenergia ipar az Egyesült Államokban, mint amennyien a fosszilis üzletágban dolgoznak.

A megújuló energiaipar az elmúlt években lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az Egyesült Államokban. Az USA Energiaügyi Minisztériumának új jelentése szerint a napenergia ágazat több embert foglalkoztat, mint amennyien szén, az olaj és a gáz területen együttesen dolgoznak. A villamosenergia-termelésben a munkaerőállomány 43 százalékát a napenergia szektor foglalkoztatta, míg a fosszilis tüzelőanyagoknál 22 százalék volt az arány.

A statisztikát lelkesen üdvözlik azok, akik megpróbálják megcáfolni Donald Trump azon állítását, hogy a megújuló energia projektek károsak az amerikai gazdaság számára. A jelentés szerint 374 ezer embert foglalkoztattak a napenergia területén, míg a fosszilis tüzelőanyag szektor csaknem 187 ezer embernek adott munkát. 

A jelentés utal a változásokra is,  a szénbányákban 53 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma az elmúlt tíz évben. Ugyanebben az időszakban a villamosenergia-termelésben a gáziparban 33 százalékkal bővült a foglalkoztatás, míg a napenergia szektorban 5 ezer (!) százalékos volt a növekedés - tette közzé a Statista.com.

Infographic: More Workers In Solar Than Fossil Fuel Power Generation  | Statista You will find more statistics at Statista

Forrás: satista.com