NRGreport
Menü

Negatív eredményt várnak a Teslától

Piaczárást követően érkezik majd este a Tesla második negyedéves gyorsjelentése. A konszenzusos várakozások szerint a vállalat ismét negatív eredményt jelenthet be, 2,4 dollár részvényenkénti veszteséget várnak, ami további romlást jelent a 2016 második negyedéves 2,09 dolláros veszteségükhöz képest. 

A bevételt tekintve a várakozások 2,54 milliárd dollárra rúgnak a tavalyi 1,56 milliárd dolláros bevételhez képest, de ez csökkenést jelenthet 2017 első negyedévéhez képest. Azonban a Tesla estében ez nem szokott komoly meghatározó tényező lenni - írja az Euilor. 

A befektetők a Model 3-mal kapcsolatos híreket, bejelentéseket, várakozásokat figyelhetik majd, és a piaci hangulat alakulását is ez határozhatja majd meg. A jelentést követő sajtótájékoztatón Elon Musk, a vállalat alapítója és vezetője beszámolhat a Model 3 gyártási kapacitásának alakulásáról és újabb modellek bejelentéséről. 

Szó eshet a Model S és Model X iránti kereslet alakulásáról is, ami a UBS és a Goldmas Sachs szerint csökkenő tendenciát mutat. Jelentősebb piacmozgást tehát a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján várhatunk.

Forrás: Equilor