Vállalatok

A vártnál jobb eredményt jelentett a Tesla

NRGreport | 2017.08.03. 08:03

A Tesla ugyan még mindig veszteségesen működik, de sikerült az előzetes várakozásoknál jobb számokat jelentenie a cégnek minden eredménysoron, derül ki a vállalat előző negyedéves gyorsjelentéséből. 

Az előzetesen várt részvényenkénti nettó 1,88 dolláros korrigált veszteséghez képest csupán -1,33 dollár lett az eredmény. A vállalat bevétele a második negyedévben 2,79 milliárd dollár volt, ehhez pedig 401,4 millió dolláros veszteség társult. Ez egyben azt is jelentette, hogy éves bázison a bevétel a tavaly látott 1,3 milliárd dollárhoz viszonyítva a duplájánál is nagyobb mértékben tudott növekedni – írja az Equilor. 

A jelentésből kiderül, hogy továbbra is ragaszkodik a vállalat a Model 3 előzetes termelési céljaihoz, azaz idén heti 5000, míg a következő évben heti 10000 autó jöhet le a gyártószalagról. A Tesla azt prognosztizálja, hogy a 4. negyedévben a Model 3 bruttó fedezete pozitív, míg 2018-ban 25 százalék lesz. 

A Tesla sajtótájékoztatójánn elhangzott, hogy a megrendelések hétről hétre növekednek a legújabb modell iránt, és ez az ütem folyamatos ütemben gyorsul. A tulajdonosok leghamarabb a 4. negyedévben juthatnak hozzá majd autóikhoz az USA-ban, míg a külföldi megrendelők számára 2018 elején válhat elérhetővé a modell, mondta Elon Musk vezérigazgató. 

A Tesla árfolyama a szerdai kereskedésben közel 2 százalékot emelkedett, a kereskedés utáni szakaszban pedig a befektetők annyira megörültek, hogy további 7 százalékkal rántották fel az árfolyamot a kedvező hírek hallatán.

  NRGreport
Címkék
#Tesla  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.