Fenntarthatóság

Észak-magyarországiak figyelem: reggel 8 órától pályázható a gépcsere

NRGreport | 2017.08.13. 12:05

Az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere alprogramjában pályázatok benyújtása az észak-magyarországi régióban folytatódik, 2017.08.14-én 08:00-tól – olvasható a program honlapján.

Az észak-alföldi és dél-alföldi régióból a pályázat benyújtási lehetőség határozatlan időre felfüggesztették.

A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújtható be, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával.

A támogatást csak regisztrált kereskedőknél lehet igénybe venni, ami A+-nál 25 ezer A++-nál 40 ezer, A+++-nál legfeljebb 45 ezer forint lehet.

A régi gépet le kell adni a kereskedőnek. A támogatáshoz szükséges, hogy az új géppel legalább 10%-os energia, és legalább 20 kg/év CO2 megtakarítás legyen elérhető a régihez képest – ezt a program honlapján található kalkulátorokkal lehet ellenőrizni.

Az új háztartási nagygép fenntartását 3 éven keresztül kell biztosítani a pályázati adatlapon, illetve a Támogatói Okiratban rögzített címen. A fenntartási időszak végéig a háztartási készülék csak a Támogató előzetes jóváhagyásával idegeníthető el, vagy helyezhető másik címre – olvasható a pályázati összefoglalóban.

A támogatott készülék házhozszállítási illetve beüzemelési díja nem támogatott költség, azonban a régi készülék átvételéért és elszállításáért a kereskedő nem számíthat fel díjat.

Bizonyára sokakat érdekel, mi a pályázati lehetőségek megnyílásának további menetrendje. A pályázati útmutató szerint az alábbiakra lehet számítani:

Nyugat-Dunántúl
Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala
2017.08.16.

Dél-Dunántúl
Somogy, Baranya, Tolna
2017.08.21.

Közép-Dunántúl
Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém
2017.08.23.

Közép-Magyarország
Pest megye, Budapest főváros
2017.08.28
 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.