Fenntarthatóság

Háztartási gépek: máris felfüggesztették a pályázatot

NRGreport | 2017.08.16. 10:42

Az Otthon Melege Program keretében elérhető pályázatot ma a nyugat-dunántúli régióban is óriási érdeklődéssel fogadta a lakosság, eddig közel 6 800 pályázó jelezte támogatási igényét.
 
Az elmúlt tíz napban összesen több mint 33 ezren jelentkeztek az első négy régióból a háztartási nagygépek (hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek) energia-megtakarítást eredményező cseréjére. A nyugat-dunántúli régióból a támogatási kérelmeket ma 13 óráig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.
 
A folytatásban elsőként a dél-dunántúli régióban élők nyújthatnak majd be pályázatot 2017. augusztus 21-én (hétfő), reggel 8 órától, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.


 
A pályázati adatlap előzetesen is kitölthető. Ha valakinek nincs számítógépe, elektronikus elérhetősége, otthoni vagy munkahelyi internetes kapcsolata, a pályázatbenyújtás időszakában olyan helyen tartózkodik, ahol az ügyintézés akadályokba ütközik, annak lehetősége van segítséget kérni olyan személytől, aki helyette, a nevében eljárhat. Ehhez a Pályázati Útmutatóhoz mellékelt meghatalmazotti nyilatkozatot kell csupán kitölteni.
 
Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. Ennek hatására nemcsak a lakossági energia-felhasználás hatékonysága javulhat, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is.
 
A programnak köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program mára már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.