NRGreport
Menü

Választási téma az e-autók kvótája Németországban

Elemzés | Végh Zsófia | 2017-08-16 10:00

Sem az Európai Bizottság, sem a német kancellár nem támogatja a német szociáldemokraták azon javaslatát, mely elektromos jármű kvótát vezetne be Európában. A javaslattal élő politikus, Martin Schulz, aki az őszi választásokon Merkellel együtt indul a kancellári posztért, kitart.

Az Európai Bizottság már a múlt héten bejelentette, Angela Merkel a hétvégén nyilatkozott úgy, hogy nem támogatja az elektromos jármű kvóta bevezetését Európában. A német kancellár szombaton, választási kampányindítóján reagált kihívója, a szociáldemokrata Martin Schulz javaslatára, aki a kvótát autóipari reformcsomagjában javasolta. Angela Merkel viszont úgy látja, a javaslat nem kellőképp átgondolt, s hosszú ideig tartana mire megállapodnának a részletekről. A kancellár ugyanakkor támogatná a karbonszegény közlekedésre történő átállást, és a gyártókat. Gyors léptékű innováció kell, ahol pedig a gyártók nem boldogulnak, ott a kormány támogatására van szükség– mondta.

Nem véletlen, hogy mindkét jelölt éppen az autóipart érintő ügyekben áll ki határozottan. A német gazdaság vezető iparága durván nyolcszázezer főt foglalkoztat, s a dízelbotrány, valamint a német autógyártók kartellezése miatt megtépázott hírneve kiváló kampánytémát szolgáltat.

Schulz átláthatóbb szabályokat, szigorúbb kibocsátási értékeket és büntetést szabna azokra, akik megszegik azokat. A múlt heti dízelcsúcs után újabb megrendezését propagálná ősszel, ahol az addig elért eredményeket vitatnák meg, s ha kell, felülvizsgálnák az intézkedéseket. Amennyiben szükséges, az iparág által elutasított hardverfrissítést is elrendelné.  

Merkel inkább technológiasemleges megoldást preferálna, ahol a gyártók versenyeznek egymással és a kereslet mozgatja a piacot. A kancellár a hétvégén komolyan támadta az érintett autógyártó cégek vezetőit, s felszólította őket, hogy fejlesszenek, hogy biztonságos munkahelyeket hozzanak létre, hogy visszanyerjék az emberek bizalmát.

A gyártók zöme már lépett az ügyben: a BMW például az Egyesült Királyságban a múlt héten indította el alacsonyabb kibocsátást támogató rendszerét, melyben 2000 font támogatás jár azokra az új BMW és Mini modellekre, melyek 130 g/km vagy annál kevesebb emissziós értékeket produkálnak. A bónuszra az jogosult, aki a vásárláskor leadja Euro-4 vagy annál idősebb besorolású dízel járművét (bármilyen márkájút), s a cég elektromos, hibrid vagy a fenti kibocsátású Euro-6 besorolású modelljeiből választ. Hasonlóképp az új Opel, Mercedes és Volkswagen modellt választó vevők, ha régi dízel autójukat leadják, kedvezményben részesülnek új autó vásárlásakor Németországban.

Bár a kvóta bevezetését elveti, már maga Merkel sem tartja reálisnak a 2020-ra korábban kitűzött elektromos jármű célértéket. A német kormány az évtized végére egymillió elektromos autó forgalomba helyezését célozta meg, a német közlekedési hatóság adatai szerint, bár jelentősen megnőtt az újautó regisztrációk száma, a villanyautók a teljes járműállomány mindössze 1,3 százalékát tették ki az idei első hét hónapban.  

Végh Zsófia | Forrás: NRGreport